NYHED

Nets eID Broker opdatering - juli 2023


 

MitID v11 Opdatering

I starten af juni opdaterede MitID til v11. Det var en stor opdatering, der også påvirker alle brugerne oplevelser idet, at opdateringen indeholder sikkerhedsmekanismen kanal-sammenbinding. Generelt er opdateringen gået relativt godt, men nogen tjenesteudbydere, der anvender MitID i egne mobil-apps, har haft travlt med at sikre, at deres integration også var klar. Hvis du således har en app og vil bruge MitID derfra henvises du til vores dokument om App integration.

MitID Erhverv opdateringer

Lige nu er der meget aktivitet på MitID Erhverv for så vidt udrulning af identifikationsmidler i brugerorganisationerne og understøttelse hos tjenesteudbydere. Da vi hjælper i begge lejre giver det fortsat travlhed. For tjenesteudbydere har vi travlt med de første integrationer til vores Nets eID Broker Rettighedsstyring, som er kommet godt for start med de første integrationer og indrullering af de første brugerorganisationer.

Vi har også set de første tilslutninger af såkaldt Lokal IdP til MitID Erhverv og dermed er der også interesse for understøttelse heraf hos tjenesteudbyderne. Vi er så småt klar med understøttelsen i test og forventer at række ud til et par centrale tjenesteudbydere for at lave nogen pilot-integrationer umiddelbart efter sommerferien. Idet at brugeroplevelsen er lidt anderledes end for almindeligt MitID Erhverv skal tjenesteudbyderne forvente at det for disse flows bliver nødvendigt at introducere en ekstra IdP evt via vores IdP-minimenu.

Transaktionssignering certifikat opdatering

I juni gennemførte vi en rutinemæssig opdatering af det certifikat, som vi anvender til at signere transaktioner med. Opdateringen er en del af vores almindelige overgang fra NemID/OCES2 til MitID/OCES3. Opdateringen har ikke givet anledning til problemer hos tjenesteudbyderne.

MitID Erhverv adgang til Admin

Som en del af modningen af vores rettighedsstyring har vi ibrugtaget mekanismen til at sikre en god understøttelse af MitID Erhverv adgang til administrationsportalen. Hvis I har lyst til at få adgang til administrations-portalen for at administrere jeres MitID broker integration kan I tage fat i vores support. Send os en mail med angivelse af CVR/RID eller MitID Erhverv UUID/PPI for de brugere der skal have adgang.