NYHED

Nets eID Broker opdatering - august 2023


 

Optimering af MitID Erhverv-flow

Vi har justeret vores flow for MitID Erhverv, således at der i tilfælde af, at en bruger ved login har flere erhvervsidentiteter eller tillader private identiteter, vil blive vist en valgside. Denne valgside er tilsvarende den, som brugerne er vant til at se i forbindelse med logins på NemLog-in.

 

Bemærk, at som tjenesteudbyder på MitID Erhverv, kan det være en fordel at anvende "ssn" i scope. Dette gør det muligt at hente alle identiteter fra MitID Erhverv ved at udnytte brugerens angivelse af CPR. Hvis man ikke inkluderer CPR i flowet, risikerer man, at brugere, der ikke eksplicit er blevet migreret til MitID Erhverv, ikke vil blive tilbudt at vælge deres erhvervsidentiteter, når de bruger deres private MitID. Dette skyldes, at NemLog-in automatisk tilknytter implicitte MitID Erhvervs-identiteter baseret på opslag hos Erhvervsstyrelsen.

 

Support for Lokal IdP i MitID Erhverv

Implementeringen af MitID Erhverv hos Nets eID Broker understøtter nu den voksende gruppe af brugerorganisationer, der anvender en såkaldt Lokal IdP, når brugerne skal logge ind med "MitID Erhverv". Som tjenesteudbyder vil du modtage de samme claims, som du normalt ville få, når en MitID Erhverv-bruger logger ind. Desuden vil MitID-klienten ikke fylde mere, end den plejer, så der er ikke behov for ændringer i implementationen for tjenesteudbydere.

 

Vi har testkørt løsningen de seneste uger og forventer, at den går i produktion mandag den 28. august. Du kan følge med på https://broker.signaturgruppen.dk/driftsstatus for specifikke detaljer om deployment.

 

Bemærk, at en Lokal IdP kan variere fra leverandør til leverandør, men det er ikke meningen, at dette skal udgøre et problem for den enkelte tjenesteudbyder, der skal modtage logins. Brugere med problemer bør i stedet henvises til at fejlmelde til sin interne IT-afdeling eller lokal IdP-leverandør.

 

Input om MitID

Digitaliseringsstyrelsen har udarbejdet et spørgeskema, som de håber, at I som MitID-tjenesteudbydere vil anvende for at give dem vigtig information om den videre udvikling af MitID. Deadline for besvarelser er allerede den 1. september 2023.

 

Spørgeskemaet, som er på engelsk, kan tilgås via følgende link: https://survey.digst.dk/LinkCollector?key=4MC7Z4RWSJ15.