NYHED

Nets eID Broker opdatering - januar 2024


 

Broker TLS/SSL server certifikat kæde

Endpoints hos MitID og Nets eID Broker er beskyttet med TLS/SSL på basis af server certifikater vha Let's Encrypt.

Certifikatkæden præsenteret har hidtil været eksempelvis
<netseidbroker.dk> -> R3 -> ISRG Root X1

Fremover (fra den 8. Februar) ændres dette, så nye certifikater udstedes og præsenteres udenlukkende med kæden
<netseidbroker.dk> -> R3
Issuing CA 'R3' er udstedt af 'ISRG Root X1' og er i truststore på alle moderne enheder. Derfor forventes det ikke, at ændringen giver problemer.
Men idet at der kan være integrationer, der ikke har korrekt/opdateret trust i deres keystores eller på anden måde ikke umiddelbart vil understøtte dette automatisk laver vi en kontrolleret opdatering/udrulning af nye certifikater for alle endpoints for PP på onsdag den 17/1. Produktion kommer efterfølgende fra 8/2.

Således bør du som tjensteudbyder verificere at din integration kører videre i PP-miljøet efter 18/1 med henblik på at sikre, at der ikke vil være problemer for den tilsvarende integration i produktion.

 

MitID v13 deploy 

MitID har planlagt den kommende opdatering af infrastrukturen til v13. Detaljerne i opdateringen frigives indenfor den nærmeste fremtid. Det forventes ikke, at MitID v13 indeholder noget, som man som tjenesteudbyder skal forholde sig til, men blot indeholder forbedringer og funktionalitet, som relaterer sig til brugerne. 

For en god ordens skyld opfordres alle tjenesteudbydere til at sikre at deres integrationer virker i PP efter opdateringen 30/1 2024. 

Opdateringen er planlagt til at skulle i produktion 20/2 2024.

Følg evt med på vores statuspage.
White and Chocolate Simple Chocolate Day Facebook Post.png

 

 

Kundetilfredshedsundersøgelse

Din organisation anvender måske vores broker-løsning, Nets eID Broker, til at verificere slutbrugere med MitID, før de får adgang til jeres digitale tjenester og/eller til elektronisk signering af dokumenter.

Vi vil sætte stor pris på din feedback vedrørende integrationen til broker-løsningen samt din generelle oplevelse med vores broker-løsning. Som en ekstra tak for din deltagelse udtrækker vi en vinder, som vil modtage en lækker chokoladepræmie.

Gå til undersøgelsen