NYHED

Opdatering på Nets eID Broker (oktober 2021)


 

MitID projektet skrider frem. Herunder kan du læse nyt om den seneste udvikling.

MitID Pilot 

Den 6. oktober markerer enden på den formelle MitID Pilotfase, hvor løsningen er blevet testet med henblik på at være klar til den migreringsfase, der nu står på de følgende måneder. Signaturgruppen har deltaget i piloten og har bidraget med tusindvis af logins og test sammen med brugere, tjenesteudbydere og banker.

Officiel MitID launch

Den 6. oktober var også dagen hvor MitID skiftede til fuld produktion. Det betyder at brugere nu kan vælge at migrere deres NemID til MitID og starte med at udforske de muligheder, som den nye nationale identitets-infrastruktur giver. Alle NemID-brugere vil snart modtage information i Digital Post angående hvordan de skal forholde sig.

Bemærk at brugere opfordres til at afvente invitation fra deres Netbank for at sikre at bank systemerne er klar. Migreringen vil starte op med forskellig fart i de forskellige banker de kommende måneder.

Test af MitID via Nets eID Broker Portal

Vi har haft travlt med at hjælpe tjenesteudbydere med at konfigurere integrationer og teste MitID. Mere end 100 virksomheder er sat op som MitID tjenesteudbydere i test miljøerne og er ved at gøre sig klar til produktion. Kontakt os hvis du har lyst til at blive sat op til at teste MitID i præ-produktions-systmeet  eller hvis du er klar til at gå fra præ-produktion til produktion.

Nye muligheder for at understøtte NemID til MitID migrering for tjenesteudbydere

En ny tjeneste fra NemID bliver tilgængelig for MitID brokere for at hjælpe tjenesteudbydere med at migrere fra NemID til MitID. Den nye mulighed er relevant for tjenesteudbydere, der ikke har adgang CPR for deres eksisterende brugere, men i stedet alene har registreret PID. Essensen er, at hvis man som tjenesteudbyder ser et login fra en MitID bruger, som du ikke har set før, da kan du stille brugeren tilbage til brokeren med det ekstra nemid.pid scope. Med dette vil brokeren lede brugeren igennem et CPR samtykke flow og slutteligt vil PID svarende til brugerens NemID kunne gives til tjenesteudbyderen med henblik på at understøtte sin migrering af denne type brugere. Se dokumentationen eller kontakt os for yderligere detaljer.

MitID broker driftsstatus 

En side med aktueld driftsstatus for brokeren er blevet sat op. Se https://broker.signaturgruppen.dk/driftsstatus. Vi har som ambition via denne både at vise detaljer for brokeren, men også for andre genelle komponenter i infrastrukturen.

MitID Signering

NemID og MitID er grundlæggende forskellige når det kommer til signering. Med NemID var muligheden for signering indbygget, mens MitID som udgangspunkt kun understøtter login. Der for skal eksisterende løsninger evt opdateres for at understøttes af de nye muligheder med MitID. Signaturgruppen har udvidet med understøttelse af den MitID signering via Nemlog-in3, som vil blive tilgængelig i December. Se detailjer på hvordan du kan integrere og teste i vores SPS Document Signing API eller læse mere generelt om MitID Signering på Nemlog-in3 Signeringsside.